Bucket list: Jigisafari

Huolella suunniteltu, pieteetillä valmisteltu ja hyvissä merkeissä toteutunut jigi-safari on nyt hyvien merelläpäivien saattelemana maalissaan. Päivät olivat HYVIÄ, aurinkoisia ja täynnä elämää!

VALMISTELUT

Jokaiseen kunnon reissuun kuuluu huolellinen suunnittelu ja kaikkien niiden reissussa niin välttämättömien välineiden arvioiminen, vertailu ja lopulta sen väärän vehkeen hankinta, koska testivoittajat oli jo myyty. 
Tälläkertaa kuitenkin vältyttiin pettymyksiltä perushankinnoissa yllättävän hyvin. Käytössä ollut runsas aika varmaan osaltaan suojeli vääränlaisilta heräteostoksilta.
Kalapakkiin päätyi:


Shimano testimenestyjä Stardic FK





Vertical Jigi vapa (Mikado INAZUMA Flash Perch 220) käytössä luotettavasti jigin heittäjän haluamaan paikkaan toimiva kevyt keppi, josta saa hyvän otteen ja kädelle löytyy hyvä asento pidempäänkin kalastusrupeamaan. Väsyttely-ominaisuudet jäivät vielä melko kevyelle testailulle, mutta tarttuneet kalat kyllä päätyivät rannalle luotettavasti.
Sekä kokoelma "varamasti ottavia" kuha & ahven jigejä, kiitos Ruoto asiantuntevasta opastuksesta ja hyvistä vihjeistä!

(Tulosten laihuus menee varmaan tälläkin kertaa vavan ja jigin väliselle alueelle. Hyviä tärppejä (yksi hauenpuikkari) ja kalamiehen maineen pelastanut pakko ahven sentään nähtiin rannalla.

Lisäksi tietysti merelle kulkemiseen tuli lopultakin hankittua täydellinen Didriksons puku. Hyvälaatuiset, istuvat vaatteet tekevät liikkumisen ulkona vaan niin paljon vaivattomammaksi, eikä pukeutumisesta sen enempää tarvitse murehtia, koska homma vaan toimii! Suosittelen kaikille!

Nautinolla tehtyjen valmistelujen jälkeen kaikki olikin autossa pakattuna reisuun lähtöä varten, noin 2 päivää ennen h-hetkeä ja ajatukset siirtyneet kohteeseen Bergholms Revet ja sen syvänteissä vaanivat raitapaidat.

Bergsholms Revet

Liian pitkän ja aikaa vieneen matkan jälkeen safari saatiin rantautumaan kohteeseensa ja oli aika virittäytyä kalastukseen ja nauttimaan hyvistä päivistä. 


Tämän syövän myötä olen pysähtynyt useasti ihmettelemään sitä häpeämätöntä kuplivaa elossa olemisen riemua kun pieni, ennen huomaamattomaksi jäänyt asia: havupuun tuoksu meren tuuleessa; västäräkin kiire matojen kimpussa, aurinko meren yllä tai täydelliset gourmet aamiaismunat räjäyttävät koko tajunnan. 

Täydellisten hotellitason aamiaismunien valmistus:
Tarvitaan:
vähintään 1 kananmuna / ruokailija kattilallinen (meri) vettä; kiehuvaa
Prosessi:
Kuumenna vesi kiehuvaksi
Lisää munat kiehuvaan veteen kerralla
Keitä 8min
Otat tulelta ja jähdytä nopeasti, kylmentämättä munia kokonaan.
Nautitaan leivältä mieleisten lisukkeiden kera kyytipoikana pannukahvit.
Jos onnistuit keltuaisen pitäisi olla pehmeä, ei juokseva.
Toinen tälle paikalle (ja mukana olleille) ominainen, näihin muniinkin liittyvä asia on tehdä asiat kiirehtimättä, hyvin valmiiksi sunnitellen ja pitää huoli, ettei mitään tekemistä suotta kiirehditä, vaan annetaan sen tapahtua ajallaan, niinkuin hyvä tulee. Ja hyvää on tullut!

Kuten tästä ranskalais-Keistiöläisestä kirkkaasta kalakeitosta, suoraa merestä kattilaan nostettuna!

Jonohoitaja

Hoitojen käynnistyminenkin muistutti prosessin etenemisestä puhelun muodossa jonohoitajalta. Minulle on nyt varattu aikoja, sekä esitapaamiseen että itse operaatioon:
Tapaan operoivan tiimini neurologian polikilinkalla 31.5. ja operaatio on varattu 6.6.:ksi. Tarkoitus on poistaa löydös mahdollisimman laajasti kerralla. Tämän jälkeen sitten saadaan tarkempaa tietoa syövän laadusta, vaadittavista hoidoista ja tietysti: ennusteesta.
Olen edelleen yllättävän rauhallisin ja luottavaisin mielin. Tietämättömyys operaation yksityiskohdista ja tulevasta pitää osaltaan mielen rauhallisena. Lisäksi mietiskely auttaa pitämään ajatukset rauhallisina ja vie fokusta tulevaan: bucket list, pieniä askeleita kohti perhosafaria....

Syövän myötä olen myös löytänyt maailmasta uskomatonta välittämistä ja halua auttaa, jopa tällaista nyt virallisesti paskapääksi diagnosoitua tyyppiä kohtaan. Se on ollut pysäyttävä kokemus, josta kiitollisuus on tehnyt nöyräksi ja saanut miettimään miten kaiken tämän jo nyt saadun voi antaa takaisin. Avun ja tuen tarvisijoita varmasti on.
Tapasin tällä viikolla uskomattoman viisaan ihmisen, joka kertoi avoimesti tyrkyttämättä oman tarinansa, antoi vihjeitä mikä hänelle on toiminut ja muistutti siitä, että tästäkin voi selvitä, hyvä päivä kerrallaan.

Fotoalbumi


Tässä nyt osa kaikista niistä hyvistä hetkistä, jotka tällä reissulla tallettuivat muistiin, osa vain sinä kuplivana elossaolemisen riemuna jonka nämä hetket pakottavat pysähtymään tajuamaan.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sairasta arkea

Täyslaidallinen päin pökälettä

Esikäynti